Moderne varmeanlegg og nytt VVS i sveitservilla

Utgangspunktet var en total renovering av en sveitservilla i Stavanger i 2016.

Bygningen ble bygget om fra  privatbolig til næringsbygg av vår samarbeidspartner UanZ Bygg AS.  Vi har hatt mange spennende prosjekter med disse opp igjennom årene.

Den gamle sveitservillaen er i dag et administrasjonslokale for en hotellkjede i Stavanger. Bygget har vært igjennom en stor forandring og er nå oppgradert til nyeste standard innen varme og sanitær.  Det var arkitekt Kari Halvorsen som utarbeidet tegningene og vi var sparringspartner i en tidlig fase. Da kom vi med innspill til valg av VVS-utstyr og løsning for oppvarming.

Nytt gulvvarmeanlegg

Huset ble oppgradert med oppvarming for «luft til vann» påkoblet varmepumpe fra IVT. Med en så gammel ærverdig villa (som i tillegg er vernet) så blir det mye møter og planlegging i forhold til hvordan ting må gjøres. Alle gulvbjelker i første etasje ble byttet ut og det ble lagt sponplater med spor for gulvvarme. Det er trangt og liten plass til tekniske installasjoner på sånne jobber så det er alltid ekstra utfordrende.

Det var en omfattende jobb. Bygget er gammelt og ikke laget til for moderne løsninger så ting tok lengre tid enn med et helt nytt bygg. «Hodene måtte vendes godt» for å finne gode løsninger som ga gevinst for byggeier.

Oppgradert VVS/Sanitær

Arkitekten visste godt hva hun ville ha på vegne av sin kunde. De nye badene skulle være i klassisk stil men med det mest moderne utstyret og bygget skulle være oppgradert med det beste markedet kunne tilby av varmeløsninger. 

Resultatet var et fulloppgradert kontorlokale i ærverdige lokaler med et integrert «luft-til-vann» varmeanlegg og et tipp topp sanitæranlegg.

 

Går du tanker om en ny varmeløsning for ditt bygg?  Ta kontakt for en uforpliktende prat.